Privacybewuste consumenten zoeken een simpel alomvattend middel om hun webactiviteiten af te schermen en hun identiteit te beschermen. Er zijn een heleboel middelen die claimen dit te kunnen maar de praktische realiteit is dat deze claims overtrokken zijn.

Laat me eerst benadrukken dat deze diensten een goede zaak zijn en je identiteit beschermen voor de doorsnee, ongetrainde kijker, zoals een huisgenoot, partner, collega, baas, et cetera. Maar een consument die denkt dat een tool als deze werkt tegen overheden, gemotiveerde criminelen of identiteitsdieven, of ieder ander die graag wél wil zien wat er achter de schermen gebeurt, komt van een koude kermis thuis.Dat blijkt ook uit recent onderzoek van wetenschappers van universiteiten Stanford en Princetonn (PDF).

"Ieder mens heeft een specifiek sociaal netwerk en de combinatie van koppelingen die je aantreft in een feed is uniek. Ervan uitgaande dat gebruikers deze links in hun feed eerder bezoeken dan een willekeurig persoon, bevat elke browsergeschiedenis duidelijke signalen over iemands identiteit", meldt het rapport. Met andere woorden, het punt van het onderzoek is dat mensen gewoontedieren zijn. Je kunt je gezicht, IP-adres, locatie en andere gegevens verhullen, maar dat is lastiger te doen met gedrag.

Alles bij de bron; CompWorld


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha