Twee beveiligingsonderzoekers die vorig jaar kwetsbaarheden in de CoronaCheck-app ontdekten en dit wilden melden kregen hun bugmelding terug omdat het door de overheid gebruikte e-mailadres niet bestond. Dat schrijven onderzoekers Daan Keuper en Thijs Alkemade in een analyse van de kwetsbaarheden in de app.

De CoronaCheck-app bleek verschillende fouten te maken bij de controle van tls-certificaten. Door middel van een kwaadaardig certificaat zou het zo mogelijk zijn om verkeer tussen de app en het ministerie van Volksgezondheid of een coronatestaanbieder te onderscheppen. De CoronaCheck-app heeft op de website een pagina genaamd "Kwetsbaarheid melden", waar wordt uitgelegd hoe onderzoekers beveiligingslekken in de app kunnen melden.

Alkemade en Keuper stuurden hun bevinden naar het genoemde e-mailadres, maar kregen hun e-mail terug omdat het genoemde adres niet bestond. Uiteindelijk wisten ze via andere kanalen hun bugmeldingen door te zetten. De kwetsbaarheden werden vervolgens stilletjes en zonder terugkoppeling verholpen, zo laten de onderzoekers verder weten.

Die besloten afgelopen oktober naar de code van de app te kijken of alle problemen waren verholpen en ontdekten dat één beveiligingslek nog niet goed was opgelost. Wederom stuurden de onderzoekers een e-mail naar de ontwikkelaars, die het probleem opnieuw zonder terugkoppeling verhielpen. 

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha