Apple heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor iOS en iPadOS waarmee meerdere kritieke kwetsbaarheden zijn verholpen waardoor aanvallers toegang tot iPhones en iPads kunnen krijgen. De beveiligingslekken zijn onder andere aanwezig in bluetooth en Face ID.

Recentelijk kwam Apple met iOS 14.8 en iPadOS 14.8 waarmee twee actief aangevallen zerodaylekken in de besturingssystemen werden verholpen. Nu laat Apple weten dat deze updates veel meer kwetsbaarheden verhelpen dan in eerste instantie werd aangegeven. Iets wat Apple vaker doet. Naast de twee eerder genoemde zerodaylekken zijn er elf andere kwetsbaarheden opgelost.

Naast de aanvullende informatie over iOS en iPadOS 14.8 heeft Apple ook iOS en iPadOS 15 uitgerold. Deze versies verhelpen verschillende kwetsbaarheden die niet in iOS en iPadOS 14.8 staan vermeld. Het gaat onder andere om een beveiligingslek in Face ID waardoor een aanvaller met een 3D-model de gezichtsscan van iPhones en iPads kan omzeilen om zo toegang tot het apparaat te krijgen. 

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha