Amazon neemt de versleutelde berichtendienst Wicker over. "Wickr heeft de best beveiligde en end-to-end versleutelde communicatietechnologie in huis", stelt AWS-topman Stephen Schmidt in een blogpost.

Daarin meldt hij ook dat de berichtendienst per direct aangeboden wordt aan AWS-klanten. "Dankzij Wickr kunnen klanten en partners gebruik maken van geavanceerde beveiligingsfuncties die niet op traditionele communicatieplatformen beschikbaar zijn."

Wickr maakt gebruik van end-to-end-encryptie en andere uitgebreide beveiligingsfuncties waardoor de dienst gebruikt wordt door grote bedrijven en internationale overheidsdiensten zoals de Duitse federale politiedienst Bundeskriminalamt en het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Begin april koos de Amerikaanse luchtmacht om een aangepaste versie van Wickr-Enterprise, Wickr RAM, in te zetten voor haar communicatiedoeleinden. Deze versie versie voldeed volgens het bedrijf achter de chatapplicatie aan de hoge veiligheidsnormen van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Alles bij de bron; Tweakers


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha