Windows is tegenwoordig geen grote melkkoe meer voor Microsoft en daarom heeft het bedrijf het bespieden van gebruikers winstgevend gemaakt. Maar één land, de Volksrepubliek China, biedt verzet. Het eist dat de 'privacy' van burgers wordt beschermd.  

Ahem. Dat zag je niet aankomen, hè? Ik gebruik privacy tussen aanhalingstekens, want China is berucht vanwege het volgen van computergebruikers en het censureren van internet via zijn Great Firewall. Maar dat de machthebbers in Peking het doen, betekent nog niet dat Microsoft het ook mag. Let wel, omdat Microsoft niet spioneert, betekent niet gelijk dat de Chinese overheid niet zijn eigen spyware erin heeft gebouwd.

Microsofts Windows-chef Terry Myerson blogde: "De Windows 10 China Government Edition is gebaseerd op Windows 10 Enterprise Edition, die al veel van de beveiligings-, identiteits-, uitrol- en beheerfeatures heeft die overheden en bedrijven nodig hebben. De China Government Edition gebruikt deze beheerfeatures om functionaliteiten te schrapen die personeelsleden van de Chinese overheid niet nodig hebben, zoals OneDrive, om telemetrie en updates te beheersen en om om de overheid de mogelijkheid te geven om zijn eigen encryptiealgoritmes op zijn eigen computersystemen te gebruiken."

Alles bij de bron; CompWorld


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha