Google brengt PhotoScan uit, een app om analoge foto's te digitaliseren. Met de app worden meerdere opnames gemaakt van één foto, wat moet resulteren in een scan met een hogere resolutie dan de resolutie van de camera.

Ook worden er meerdere foto's gemaakt om reflecties uit het eindresultaat te weren. Het scannen werkt door de app te openen en de camera op een afdruk te richten. Vervolgens verschijnen er vier stippen in beeld, waar de gebruiker de camera enige tijd boven dient te houden. PhotoScan maakt op die momenten foto's van de afdrukken en combineert deze vervolgens tot één beeld.

De app voert automatische bewerkingen toe zoals uitsnijden, roteren en kleurcorrectie. Gescande foto's kunnen bewaard worden in clouddienst Google Foto's, maar dat is niet vereist. Goolge komt volgens The Verge ook met een update voor de Foto's-app, die een nieuwe automatische verbeterfunctie toevoegt. Ook zijn er in de nieuwe app 'looks' beschikbaar, die vergelijkbaar zijn met filters in apps zoals Instagram. De filters worden echter niet altijd hetzelfde toegepast, de app kijkt naar het onderwerp op de foto en komt vervolgens met een passende bewerking.

Alles bij de bron; Tweakers


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha