Nu Microsoft steeds assertiever wordt in het uitrollen van Windows 10, groeit ook de weerstand van gebruikers tegen ongevraagde upgrades.  Windows-deskundige Paul Thurrot schrijft over de nieuwe software die voorkomt dat een Windows-systeem overstapt naar de nieuwe versie van het besturingssysteem. De software blokkeert de upgrade zolang gebruikers deze niet willen hebben.

Microsoft publiceerde zelf een gids voor het blokkeren van een ongewenste upgrade, maar omdat het registeraanpassingen vereist is dat nu niet bepaald geschikt voor de meeste thuisgebruikers. "Met andere woorden, ze hebben diepe interne configuratie-opties gemaakt maar hebben geen simpele gebruikersinterface geleverd om gebruikers een keuze te geven. 'Never10' levert die keuze", schrijft maker Steve Gibson, bekend van onder meer de freeware Shields UP!

Never10 maakt gebruik van een feature in Windows Update die in juli 2015 werd geïntroduceerd. Gebruikers met een oudere versie van Windows Update krijgen een melding en de mogelijkheid Update te updaten.

Bron; WebWereld


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha