Verschillende Windows 10-gebruikers klagen sinds de laatste update, met nummer KB 3135173, dat aanpassingen van de instellingen ongedaan worden gemaakt. Wie Chrome als standaard browser had ingesteld, ziet die instelling opeens gewijzigd in Edge, foto's bekijken en bewerken met IrfanView, PhotoShop Express en Elements? Doe het maar met de Windows Photo-app. Wat het probleem pas echt irritant maakt is, dat de voorkeuren niet te herstellen zijn. Windows 10 draait iedere aanpassing daarvan binnen enkele seconde terug naar de standaard meegeleverde Microsoft-apps, met de boodschap dat er een probleem is geconstateerd. Het probleem is pas de wereld uit als je teruggaat naar een herstelpunt vóór de installatie van update KB 3135173.

Als alternatief kun je de update handmatig verwijderen en herinstallatie blokkeren. Op het Winhelponline-blog is een tooltje gepubliceerd dat het probleem te lijf gaat door de registry aan te passen.

Wat de oorzaak is van het terugzetten van de instellingen en hoe veel mensen daar last van hebben, is op dit moment onduidelijk en van Microsoft is nog geen commentaar of oplossing bekend. 

Alles bij de bron; AutomGids


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha