WhatsApp is een publieke bètatest gestart waarbij de chatdienst naast een telefoon op vier andere apparaten tegelijkertijd is te gebruiken, zonder dat er een smartphoneverbinding is vereist. Elk ander apparaat zal een eigen end-to-end versleutelde verbinding met WhatsApp opzetten. Daarbij stelt de chatdienst dat het nieuwe technologieën heeft ontwikkeld om data over de meerdere apparaten te synchroniseren, terwijl de end-to-end encryptie behouden blijft.

Met multi-apparaat-ondersteuning is de telefoon straks niet meer nodig en worden berichten op alle gekoppelde apparaten automatisch gesynchroniseerd en daar opgeslagen.  De WhatsApp-server houdt een overzicht bij van het account van de gebruiker en al zijn verschillende apparaten.

WhatsApp claimt dat het maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat aanvallers extra apparaten aan het account van een doelwit kunnen toevoegen, om zo berichten van het slachtoffer te ontvangen. Zo kunnen gebruikers de apparaten zien die aan hun account zijn gekoppeld. Daarnaast kunnen gebruikers met een contact securitycodes uitwisselen om te kijken naar welke apparaten berichten worden gestuurd.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha