De sociale media-app Instagram verbiedt binnenkort meerderjarige gebruikers om nog berichten te sturen naar jongeren onder de 18 jaar, die hen niet volgen. Zo wil Instagram zijn platform veiliger maken voor jonge mensen. Verder zullen tieners ook een veiligheidsmelding zien opduiken als zij chatten met een ‘verdachte’ volwassene. 

Als een ‘onbekende’ meerderjarige gebruiker in de toekomst een privébericht stuurt naar iemand onder de 18 jaar, zal die persoon een melding krijgen dat privéchatten niet mogelijk is. Instagram beweert dat het daarvoor nieuwe “kunstmatige intelligentie en machine learning-technologie” ontwikkelt om te proberen iemands leeftijd te detecteren. 

Verder zullen jongeren ook zelf een melding krijgen, als zij chatten met een gebruiker met een ‘verdacht profiel’, die ze dus wel volgen. Denk hierbij aan mensen die bijvoorbeeld een groot aantal vriendschaps- of berichtverzoeken sturen naar mensen onder de 18. De jongere zal de keuze krijgen om te blijven sturen of de gebruiker te rapporteren of te blokkeren. 

Alles bij de bron; HLN


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha