Bijna vier op de tien Nederlanders (38 procent) overwegen wel eens te stoppen met Facebook omdat zij zich zorgen maken over de bescherming van hun privacy op het sociale netwerk. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van NU.nl onder 1.767 Nederlanders, waaronder 1.124 Facebook-gebruikers.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er veel zorgen bestaan over het gebruik van privégegevens door Facebook. Maar mensen blijven het sociale netwerk toch gebruiken, met name omdat ze op de hoogte willen blijven van de posts van vrienden (67 procent) en omdat ze zelf berichten willen delen (29 procent). Veel mensen zijn zich in ieder geval bewust van de privacygevolgen die Facebook-posts kunnen hebben. 86 procent van de gebruikers is daardoor wel eens terughoudend op het sociale netwerk.

Uit het onderzoek blijkt dat WhatsApp het meest wordt gebruikt; liefst 80 procent van de ondervraagden is wekelijks in die app actief. 64 procent van de Nederlanders gebruikt Facebook minstens één keer per week. Sociale netwerken als Instagram, Twitter en LinkedIn volgen op geruime afstand. Instagram en Snapchat zijn erg populair onder jongeren, maar hebben nauwelijks gebruikers van 46 jaar en ouder.

Alles bij de bron; NU


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha