Ouders delen maar wat graag vol trots foto's van hun kroost op social media maar staan ze er ook voldoende bij stil wat dit voor hun kind betekent? Een 18-jarig meisje uit Oostenrijk heeft er alvast genoeg van. Ze heeft haar ouders voor het gerecht gedaagd omdat ze zowat dagelijks "pijnlijke" baby- en kinderfoto's zonder haar toestemming op Facebook hebben gepost.  

De tiener kreeg het pas op haar veertiende in de gaten toen ze zich bij het sociale netwerk aansloot. Het meisje stelde tot haar verbijstering vast dat de meer dan 700 vrienden van haar ouders konden zien hoe ze als kleuter naakt in haar bedje lag of op het potje zat. "Ze kenden geen grenzen - elke stap van me werd op de gevoelige plaat vastgelegd en openbaar gemaakt", verklaarde de tiener die anoniem wil blijven. Toen ze haar ouders erover aansprak en hen vroeg om de honderden kiekjes te verwijderen, reageerden ze onbegripvol. "Ze weigerden."

En zo zag het intussen meerderjarige meisje geen andere uitweg meer dan haar vader en moeder aan te klagen. "Ze hebben me nooit gevraagd of ik al die foto's oké vond. Ik heb het gevoel dat ze me niet ernstig nemen", legde ze uit. De zaak komt in november voor. De ouders hangt een geldstraf van 3.000 tot 10.000 euro boven het hoofd.

Alles bij de bron; HLN


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha