Dat potentiële werkgevers en recruiters je checken op Facebook, Twitter en LinkedIn wisten we al lang, toch? Je zou dus verwachten dat jongeren er rekening mee houden dat er over hun schouder wordt meegelezen. Nou, niet dus. Of althans niet genoeg. Het onderzoeksbureau On Device hield een enquete onder meer dan zesduizend jongeren tussen 16 en 34 jaar uit de Verenigde Staten, Engeland, China, India, Nigeria en Brazilië en concludeerde dat 10 procent wel eens was geweigerd voor een baan om een onhandige uitlating op social media.

Sterker nog: tweederde van de jongeren zegt zich er geen enkele zorgen over te maken dat hun uitlatingen hun toekomstige carrière zouden kunnen schaden. Bij hun statusupdates houden ze wél rekening met wat hun vrienden ervan zullen vinden, maar niet met hun toekomstige werkgevers.

De CEO van Google, Eric Schmidt, waarschuwde jongeren deze week nog dat ze er rekening mee moeten houden dat ze hun levenlang worden achtervolgd door eventuele fouten die ze in hun tienerjaren maken.  Een foto van een dronken avond op Facebook zetten, of een seksistisch grapje maken op Twitter: is dus echt niet handig. 

Alles bij de bron; NRC


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!