Met de komst van de nieuwe president is ook het leiderschap van de toezichthouder FCC op de schop gegaan. De FCC houdt toezicht op de communicatiesector en kan je enigszins vergelijken met onze eigen toezichthouder ACM. Zo stelt de FCC regels op over netneutraliteit en ziet zij erop toe dat providers zich hieraan houden. Maar de nieuwe baas van de FCC is, anders dan zijn voorganger, geen fan van netneutraliteit. Eén van de eerste acties na zijn aantreden was het doen van een voorstel om netneutraliteit weer te schrappen.

Die vrijheid is belangrijk voor jou, maar ook belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het internet omdat een internet zonder poortwachters innovatie en concurrentie bevordert.

Bits of Freedom tekende daarom samen met 200 andere organisaties een brief aan de nieuwe baas van de FCC. In de brief onderstrepen we dat het internet juist enorm succesvol is door het uitgangspunt dat iedere computer ieder andere aangesloten computer kan bereiken, zonder dat daarvoor iemands toestemming nodig is.

Alles bij de bron; BitsofFreedom


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha