Amazon onderzoekt een geval waarbij een slimme speaker met zijn Alexa-assistent gesprekken van een gezin opnam en deze doorstuurde naar een contact, zonder dat de gezinsleden hier weet van hadden.

Een gezin nam contact op met Amazon nadat een kennis hen waarschuwde dat hun slimme speaker hem via zijn smartphone een gesprek had gestuurd. Hij dacht dat de speaker dit deed door een hack en stuurde het geluidsbestand naar de familie, ter verificatie. Het gezin had meerdere speakers met de Alexa-assistent in verschillende kamers staan om licht en de thermostaat te bedienen.

Een Alexa-technicus van Amazon onderzocht de logs en bevestigde het verhaal. Details over de oorzaak en hoe vaak dit voorkomt gaf hij niet. Amazon laat weten dat het de zaak verder onderzoekt: "We nemen stappen om te voorkomen dat dit in de toekomst nogmaals plaatsvindt."

Het is niet de eerste keer dat slimme speakers met privacyproblemen te maken hebben; vorig jaar oktober bleek een bug in de Google Home Mini ervoor te zorgen dat sommige exemplaren continu audio opnamen.

Alles bij de bron; Tweakers


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha