Thuiscamera’s zijn de afgelopen twee jaar aan een gronde evolutie bezig. Weg is de nood aan netwerkkennis en externe opslag, in de plaats komt een simpele app met cloud-ondersteuning. Hubble maakt al langer dergelijke camera’s en de Hubble Connected is een camera die eruit ziet als een robot en bovendien je emoties kan aflezen.

Hubble heeft een samenwerking met Affiction, een afsplitsing van een succesvol MIT-project, die na een analyse van 50 miljoen gezichten een algoritme heeft uitgevonden dat door middel van 133 gezichtspunten onze emoties kan aflezen. Hiermee kan de camera direct zien of je triest, gelukkig, boos, bang of verrast bent. Omdat er bewegingsherkenning in zit, volgt de camera je ook doorheen het huis, zodat je de Huddle Connected ook perfect kan gebruiken om mee te videobellen. 

Alle video-opnames kan je lokaal bewaren op een SD-kaart. Via een app kan je die beelden dan afspelen overal ter wereld. De app kan je ook een handig 30 seconden video-overzicht van de dag samenstellen, zodat je direct mee bent wat er allemaal gebeurd is. Hubble mikt op een lancering rond september in UK en US.

Alles bij de bron; ZDNet [Thnx-2-Luc]


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha