Het principe is hetzelfde als in andere moderne smart TV’s, horloges die je hartslag meten, gsm’s die je fitness vooruitgang tracken. Het apparaat onthoudt wat je doet, bewaart dat ook, bundelt alles en weet perfect wat je favoriete dingen zijn. Die data kunnen bedrijven gebruiken om je voorkeuren te onthouden. 

Als je dat principe toepast op seksspeeltjes, gaat het natuurlijk niet over onschuldige kilometers die je aflegt of je hartslag. De data die bijgehouden worden zijn in dat geval heel erg persoonlijk. Ze zouden bijvoorbeeld de temperatuur van je vagina of jouw favoriete intensiteit van de speeltjes in de gaten houden. Die informatie komt dan in een database en wordt nauwgezet bijgehouden. 

Standard Innovation, een Amerikaans bedrijf dat seksspeeltjes maakt met internet connectiviteit, is voor de rechter gesleept. De aanklacht is duidelijk: het opnemen van enorm persoonlijke data. Het bedrijf geeft toe dat ze dat doen: “Maar we gebruiken ze alleen op een manier waarop niemand weet over wie het gaat.” De informatie zou enkel gebruikt worden om het product aan te passen naar de voorkeuren van de gebruikers, zegt het bedrijf.

Alles bij de bron; NieuwsBlad [Thnx-2-Luc]


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha