In een onlangs verstuurde e-mail werden studenten van de ICT-afdeling van Fontys verplicht om binnenkort deel te nemen aan het project 'digital footprint' om hun diploma te kunnen behalen. Digital footprint is een website voor bedrijven om kennis te maken met verschillende studenten. Studenten werd hierbij verzocht om hun persoonsgegevens en afstudeerscript vanaf dinsdag online op de website te publiceren.

Fontys heeft echter per direct besloten om de foto's van de studenten onmiddellijk online te plaatsen zonder toestemming van de student zelf. Fontys biedt ook geen verdere mogelijkheden om deze te verwijderen dan wel te verbergen. De verdere persoonsgegevens dienen studenten binnenkort in te sturen, willen zij hun diploma halen.

Lees alles bij de bron; fok.nl

Update;

Hogeschool Fontys heeft de fout van het online zetten van de gegevens van hun studenten ingezien en de studenten een e-mail gestuurd met een verklaring. 

"Gezien de zorgen die jullie hebben, halen wij voor het afstuderen in de zomer het verplichte karakter van 'Digital Footprint' weg. Wij doen dit omdat afstuderen in principe 'een spannend feestje' is waarbij je laat zien dat je het niveau van een afgestudeerde Hbo’er hebt en dat dit geen onnodige spanning moet/mag opleveren."

"Daarnaast passen nog excuses voor het feit dat, anders dan beloofd, jullie foto's op het systeem verschenen zijn. De functie had moeten zijn dat deze alleen zouden verschijnen na jullie instemming. Door het systeem uit de lucht te halen, hebben wij deze fout zo snel mogelijk hersteld."

Met het erkennen en herstellen van de fout en het aanbieden van hun excuus richting de studenten lijkt de zaak nu afgedaan.

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha