×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

De SP en GroenLinks stellen beide Kamervragen aan de minister van Justitie over de groei van internettaps. Volgens de partijen schenden veel taps de privacy van niet-verdachten. CDA ziet geen probleem.

Beide partijen eisen opheldering van minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA) over de onthulling van het aantal internettaps die de stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) afgelopen jaren heeft gezet. Uit die cijfers blijkt dat Justitie en de geheime diensten AIVD en MIVD steeds meer taps op internetverbindingen laten uitvoeren. Ook al is het aantal vergeleken met de hoeveelheid telefoontaps nog zeer bescheiden.

Justitie ontdekt internet


SP-Kamerlid Arda Gerkens wil van de minister weten of deze cijfers overeenkomen met de registraties die het KLPD op last van het ministerie doet. Verder eist de partij dat er, net zoals bij de telefoontaps, een internationale vergelijking wordt gemaakt. "We weten inmiddels dat Nederland internationaal aan kop staat betreft het aantal telefoontaps. We willen nu ook weten hoe dat met internettaps zit."

Lees verder bij de bron; www.webwereld.nl

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha