Uit onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van zo’n 1.000 IT-beslissers vindt dat media privacyschandalen vaak ‘uitvergroten’. In totaal stelt 25% van de ondervraagden dat de aandacht voor privacy overdreven is. Bij het onderzoek zijn eindverantwoordelijken en beslissers over databeheer, dataopslag en databeveiliging ondervraagd.

Een op de vijf (18%) van de IT'ers is ontevreden over de inspanningen van de eigen organisatie om het privacy- en securitybewustzijn van medewerkers te verhogen. Zo’n 15% zegt nog nooit voorlichting te hebben gehad van de eigen organisatie over privacy. Een andere opmerkelijke uitkomst is dat zo’n vier op tien IT-beslissers van mening is dat de eigen organisatie niet voorop hoeft te lopen op het vlak van privacywetgeving.

De respondenten gaven verder aan dat ‘angst’ dat data in een cloud van een Amerikaanse of Aziatische provider minder veilig is, geen hele grote rol speelt. Zo’n 40,8% stelt een Europees cloudplatform betrouwbaarder te vinden dan een platform van een aanbieder buiten Europa. 

Alles bij de bron; AGConnect


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha