Samsung heeft eerder deze maand de zogeheten TV Block-functie geactiveerd voor tv's die in juli werden gestolen uit een magazijn in Zuid-Afrika. Hierdoor worden de televisies onbruikbaar. Dit gaat via het detecteren van het serienummer nadat verbinding met internet wordt gemaakt.

Daarmee worden volgens Samsung alle televisiefuncties uitgeschakeld. Deblokkeren kan ook; dan moet er wel een bewijs van aankoop en een geldige tv-licentie naar Samsung worden gestuurd.

Of het bij het blokkeren daadwerkelijk om alle functies gaat, of dat het alleen bepaalde functies betreft, is niet duidelijk. Ook is onduidelijk of de communicatie met de Samsung-servers en het controleren van het serienummer ook plaatsvindt als de televisie niet direct met internet is verbonden, maar bijvoorbeeld via een mediaspeler als de Nvidia Shield of de Apple TV.

Samsung maakt duidelijk dat de blokkeerfunctie vooraf op alle Samsung-televisieproducten is gezet. Het is onbekend of dat betekent dat TV Block kan worden geactiveerd op alle, wereldwijd verkochte Samsung-tv's, of dat het beperkt is tot alleen de televisies die in Zuid-Afrika worden verkocht. Als het wereldwijd kan, kan dat in theorie betekenen dat een kwaadwillende bijvoorbeeld via een hack wereldwijd grote aantallen met internet verbonden Samsung-tv's kan blokkeren.

Alles bij de bron; Tweakers


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha