Een Britse kledingwinkel is onder vuur komen te liggen vanwege een datalekmelding die het gisteren naar klanten stuurde waarin de slachtoffers worden opgeroepen om de e-mail over het datalek privé en vertrouwelijk te houden. 

In een e-mail die het bedrijf naar getroffen klanten stuurde meldt het bedrijf dat het op 17 januari van dit jaar verdachte activiteit op de eigen systemen ontdekte. Verder onderzoek wees uit dat een aanvaller eerder die maand al toegang had gekregen. Op de systemen stonden klantgegevens zoals voornaam, achternaam, e-mailadres, adresgegevens en gedeeltelijk creditcardgegevens, waaronder de laatste vier cijfers van het creditcardnummer en verloopdatum.

Verdere details over het incident, zoals hoe de aanvaller toegang wist te krijgen, zijn niet gegeven. De datalekmelding werd alleen naar klanten gemaild en is niet op de website van de kledingketen te vinden. Niet alleen deze oproep zorgde voor kritiek, ook het feit dat de melding ruim twee maanden na ontdekking van het datalek komt zorgde voor boze reacties.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha