Wikileaks heeft vrijdag een datadump online gezet die bijna 20.000 e-mails van en naar zeven kopstukken van de Amerikaanse Democratische partij bevat. De organisatie legt daarmee tegelijkertijd de persoonsgegevens van een groep donateurs bloot. Er is op dit moment geen bevestiging dat de gegevens allemaal onvervalst en onaangepast zijn...

...Een zoekopdracht onthult in een oogopslag de details van 111 donaties aan de partij. Deze automatische bevestigingsmails bevatten namen, adressen, telefoonnummers, beroepen en werkgevers, e-mailadressen, bedragen en in sommige gevallen zelfs de nummers van paspoorten of Green cards. In andere soorten mails zijn ook social security numbers en geboortedata te vinden. Naast de persoonsgegevens van derden bevat de dump bijvoorbeeld e-mails die wijzen op geheime tactieken om de reputatie van Republikein Donald Trump te besmetten. 

De vrijgegeven mails geven ook een beeld van hoe hardbevochten de strijd tegen senator Bernie Sanders was tijdens de voorverkiezingen. Zo omschrijft Debbie Wasserman Schultz, een van de leiders van de Democratische partij, een vertegenwoordiger van Sanders als "een verdomde leugenaar". Andere mails tonen aan hoe geldschieters worden beloond met toegang tot feestjes en gratis tickets.

Alles bij de bronnen; Tweakers & deMorgen


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha