Apple lijkt op handen te worden gedragen door velen dankzij de gebeurtenissen van gisteren. Het bedrijf weigerde mee te werken aan een ontgrendelingsverzoek van de Amerikaanse autoriteiten.  

Dit is volgens Shane Harris van The Daily Beast, een publiciteitsstunt. In een soortgelijke zaak in New York in 2015 bleek Apple te hebben erkend de data wel te kunnen extraheren als het bedrijf dat zou willen. "Volgens de aanklagers van deze zaak heeft Apple in het verleden tenminste 70 keer iPhones ontgrendeld voor autoriteiten sinds 2008," aldus Harris. De senior intelligence en national security correspondent schrijft verder dat twee technische experts hebben gemeld aan de Daily Beast dat Apple wel degelijk het toestel kon kraken, ook al draaide het toestel op versie 9 van iOS.

De argumenten [van Apple] zijn tegenstrijdig, zeker als je kijkt naar de meegaandheid die het bedrijf ten toon spreidde in veel andere rechtszaken." Hij voegt daar aan toe dat Apple zich pas na de onthullingen van Edward Snowden begon te positioneren als bewaker van de privacybescherming. "Misschien dat Apple onthutst was door de grote mate van NSA's spionagepraktijken, onthuld door Snowden. Of wellicht schaamde het bedrijf zich voor de rol die het daarin speelde."

Alles bij de bron; WebWereld


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha