46 procent van de duizend grootste wereldwijde websites is niet veilig. Zo blijkt uit onderzoek van Online Trust Alliance (OTA), een non-profitorganisatie met als missie om het online vertrouwen te versterken. Nieuws- en mediawebsites scoren het laagst gevolgd door websites van Internet of Things (IoT) producenten.

OTA stelt dat de resultaten van dit onderzoek dienen als een wake-up call voor de IoT-organisaties. 'Deze bedrijven beschikken over zeer gevoelige en persoonlijke data. Als deze data niet goed wordt beschermd, dan brengt het de consumenten in gevaar', aldus Craig Spiezle, directeur en voorzitter van de OTA.

Websites die wel voldoen aan de veiligheidseisen van OTA komen op de Honor Roll te staan. De best scorende industrieën zijn social media, banken en retail. Ondanks dat sociale media het hoogst scoort in de Honor Roll van OTA, liggen hier wel degelijk gevaren op de loer. Zo kunnen accounts gehackt worden. In deze whitepaper leest u hoe u een accountovername op social media kunt voorkomen.

Alles bij de bron; Marqit

 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha