LinkedIn reset accounts na lekken wachtwoorden
LinkedIn heeft de accounts waarvan het wachtwoord gelekt is tijdelijk afgesloten. Getroffen gebruikers krijgen een e-mail van het sociale netwerk.

Alles bij de bron; securmanagement

Eerste problemen met gestolen LinkedIn-logins
De eerste phishing e-mails die gebruik maken van de 6,5 miljoen gestolen wachtwoorden van LinkedIn, circuleren op internet. Het is niet aan te raden in te gaan op een e-mail met daarin een link naar de pagina om het LinkedIn wachtwoord te veranderen. Er zijn al verschillende meldingen dat dergelijke mails worden ingezet om mensen naar een malafide site te leiden.  

Alles bij de bron; automgids

Speciale tool kraakt LinkedIn-wachtwoorden
Er is een speciale versie van de gratis Hashcat-tool uitgebracht om de gelekte LinkedIn wachtwoord-hashes te kraken. Hashcat is een programma gemaakt voor 'advanced password recovery'. Het gebruikt de rekenkracht van zowel videokaart als processor om hashes te achterhalen.

Alles bij de bron; security

Check hier of je LinkedIn-wachtwoord is gelekt
LastPass heeft een tool online gezet waarmee je kan controleren of je wachtwoord werd gestolen bij LinkedIn. De site heeft een online tool gemaakt waar je je wachtwoord kan ingeven. Vervolgens rekent het dat om naar de SHA-1 hash van je wachtwoord, de geëncrypteerde versie zeg maar, en vergelijkt die met de lijst van gecompromitteerde wachtwoorden.

Alles bij de bron; zdnet

 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha