De beerput van DigiNotar bevestigt wat experts allang wisten: het internet is zo lek als een mandje. Nu blijken de gevolgen en dat is nogal wat. We zijn als burgers de controle kwijt over ons digitale leven nog voor het echt begonnen is. De oplossing is het internet opnieuw ontwerpen en er zo voor te zorgen dat burgers eindelijk de baas worden over hun eigen gegevens.

Het mooie is: voor de veiligheid zorgt u zelf. Uw eigen lichaam is de sleutel tot dashboard en mobiel. Uw zweet en uw onderhuidse aderpatronen zorgen in de toekomst voor de veiligheid die DigiNotar ongehinderd heeft kunnen opofferen aan de winst. Geen onrealistische wensdroom maar een kwestie van combineren. Bestaande beschermingsmethoden gekoppeld aan bestaande research naar 'cloud computing'. Dat moet het speerpunt worden van de Digitale Agenda van EU-commissaris Neelie Kroes. 

Het lekkende internet heeft er vijftien jaar over gedaan om te puberen. De komende vijftien jaar kunnen we ervoor zorgen dat we deze puber de baas worden.

Door Marcel Bullinga, futurist en auteur van Welcome to the Future Cloud – 2025 in 100 Voorspellingen

Alles bij de bron; eindhovensdagblad 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha