Unhosted is een project dat een veiliger alternatief wil bieden aan gebruikers om te werken met webapplicaties, doordat het een scheiding maakt tussen software die draait op het internet en hun (persoonlijke en zakelijke) gegevens. Unhosted maakt het mogelijk om software te gebruiken die draait en beheerd wordt bij een leverancier terwijl de gegevens elders blijven - ook binnen in het prive-domein van een persoon of organisatie. Omdat de applicatie en de gegevens elkaar kunnen ontmoeten in de browser, is er geen reden is om dataopslag te beperken tot de plek waar de software vandaan komt.

Meer en meer applicaties worden online gedraait, wat ons ertoe dwingt om onze data op andermans servers te zetten. Behalve dat onze gegevens worden opgesloten op een plek waar we er zelf geen controle over hebben, verkopen veel websites onze gegevens aan derden. Dit is een regelrechte crisis in termen van de rechten van de consument , zegt Unhosted-projectleider Michiel de Jong.

"Aangezien software verhuist naar de cloud, wordt de pc vervangen door apparaten zoals de iPad en Chromebook. De iPad synchroniseert met de Apple-cloud, en de Chromebook synchroniseert met de Google cloud. Maar unhosted web apps laten de gebruiker beslissen aan welke cloudaanbieder zij de voorkeur geven. 

Alles bij de bron; nlnet 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha