Er blijkt een fout in het verificatieproces van de populaire applicatie Whatsapp te zitten. Hierdoor is het mogelijk om mee te lezen met de chatberichten van iemand anders. Het enige dat nodig is, is een prepaid-telefoon zonder tegoed en wifi.

Bij het installeren van Whatsapp wordt de gebruiker gevraagd zijn mobiele nummer in te voeren om zo het account aan de mobiele telefoon te kunnen koppelen. Om dit te controleren wordt er vanaf de telefoon een controlebericht gestuurd. Als Whatsapp kan verifiëren dat het bericht is aangekomen, is de registratie voltooid. De tipgever ontdekte dat er een fout in die procedure zit die kan worden misbruikt.

Als iemand geen beltegoed en geen bereik heeft wordt het sms-bericht niet verzonden. Dit bericht is echter wel bereikbaar op de telefoon. Door vervolgens het bericht via een online sms-dienst te versturen en daarbij het mobiele nummer van iemand anders als afzender te gebruiken, kan Whatsapp worden gekoppeld aan het account van een andere gebruiker.

Ondanks dat deze tipgever Whatsapp drie keer heeft geprobeerd op de hoogte stellen van zijn ontdekken, werden er geen maatregelen genomen.

Lees alles bij de bron; tweakers

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha