Een onbeveiligde database van coronatestbedrijf Testcoronanu maakte het mogelijk om valse toegangsbewijzen aan te maken waarmee er toegang tot locaties kon worden gekregen en gereisd. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. 

Verder bevatte de database van Testcoronanu de gegevens van ruim 60.000 mensen die een coronatest bij het bedrijf hadden laten doen. Het gaat om volledige namen, woonadressen, e-mailadressen, telefoonnummers, burgerservicenummers (bsn's), paspoortnummers en medische gegevens zoals een positieve of negatieve test. Van honderden mensen was een positieve coronatest in het systeem te vinden. Testcoronanu verwijderde bsn's een aantal dagen na de test. Daardoor is niet van alle mensen het bsn gelekt.

Na te zijn ingelicht door RTL Nieuws heeft Testcoronanu de eigen website offline gehaald om de kwetsbaarheid te verhelpen en zijn alle locaties sinds vandaag gesloten. Het ministerie van Volksgezondheid heeft het testbedrijf afgesloten van zijn systemen, zodat het geen testen of toegangsbewijzen meer kan uitgeven. 

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha