Uit onderzoek van Capterra onder bijna 1.000 Nederlanders die het afgelopen jaar een (online) afspraak met een arts hadden blijkt dat bijna 70% er niet volledig op vertrouwt dat zorginstellingen veilig omgaan met hun patiëntinformatie. 15% heeft zelfs weinig tot geen vertrouwen. Slecht 17% van de ondervraagde Nederlanders vindt dat de privacy van patiëntgegevens momenteel goed is geregeld in de zorg.

De meeste ondervraagden zeggen zich bewust te zijn welke gegevens ze delen met hun arts via digitale toepassingen. Bijna een kwart maakt zich zorgen hoe deze persoonsgegevens via de digitale toepassingen wordt verwerkt. Hoewel Nederlanders zich zorgen maken over de privacy van gezondheidsapps, gebruikt een derde deze apps. De populairste apps zijn de apps die stappen tellen (59%), slaap meten (36%), hartslag monitoren (30%) en CoronaMelder (30%).

Dat de zorgen over de beveiliging van gezondheidsinformatie niet helemaal onterecht zijn blijkt uit onderzoek van The Internet Cleanup Foundation, een Nederlandse stichting die onderzoek doet naar de basisbeveiliging van websites en e-mailservers. De Volkskrant schrijft hierover. 

Alles bij de bron; AGConnect


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha