Na de database van meer dan 500 miljoen Facebook-gebruikers die dit weekend online verscheen, is er ook eentje gevonden met 500 miljoen LinkedIn-gebruikers. Dat meldt de site CyberNews. Waarschuwingen voor de gebruikers in kwestie zijn dan ook gelijkaardig: wees alert op phishing-aanvallen.

Het gaat om een grote hoeveelheid gegevens van LinkedIn-accounts, waaronder mailadressen, telefoonnummers, links naar andere sociale media en - typisch voor LinkedIn - professionele gegevens. Er zouden geen creditcardinformatie of andere meer administratieve en financiële gegevens bij zitten.

Het bestand werd gevonden op een hackersforum, waar het te koop is aangeboden. De aanbieders zeggen dat het gegevens van 500 miljoen gebruikers bevat. Als 'sample' heeft de groep erachter 2 miljoen van deze gegevens gelekt...

...de aanbieders zeggen dat het om geschraapte data gaat. Daarbij wordt er niet zozeer ingebroken op een server, maar maken de aanvallers gebruik van ingebouwde (zeer onveilige) tools van de dienst om informatie te verzamelen en samen te brengen.

Dat is ook hoe het bestand van gelekte Facebook-gegevens is samengesteld. En een bestand als dit brengt ongeveer dezelfde gevaren met zich mee als de eerder gelekte gegevens van Facebook. 

Alles bij de bron; DutchIT-Channel


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha