De maatschappelijke kosten van verzwakken van versleuteling zijn hoog. Encryptie is hard nodig, vinden  en 

Digitale beveiliging is een race. Cybercriminelen en buitenlandse geheime diensten proberen voortdurend computers te hacken, geheimen te ontfutselen en data te gijzelen. Cybersecurityfirma’s, de staat en burgers die een moeilijk wachtwoord bedenken, proberen die inbraken te stoppen. Helaas liggen in deze race de beveiligers inmiddels ver achter...

...Dus wat staat de politiek te doen? Welke stappen kan de samenleving nemen om de hackers weer in te halen en de veiligheid van het internet structureel op te voeren? Encryptie aanmoedigen! Want encryptie lijkt zo ongeveer de enige beveiligingsmaatregel te zijn die werkt. Met encryptie kan iedere Nederlander zijn of haar digitale veiligheid significant versterken.

Het is onverstandig om encryptie te verzwakken. Omdat je het meest betrouwbare en breed beschikbare beveiligingsmiddel minder betrouwbaar maakt. Overheden die zelf voortdurend gehackt worden, kunnen ons niet garanderen dat alleen criminelen last zullen hebben van zwakkere encryptie. Het zal ons allemaal raken. Niet doen dus.

Alles bij de bron; NRC


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha