Gemeente Oisterwijk heeft persoonlijke gegevens openbaar gemaakt van betrokkenen bij geplande milieucontroles. 

Het document bevat een overzicht van locaties, met daarin namen en adressen van personen, en ook persoonlijke informatie. Het werd afgelopen week door onze redactie openbaar op de website van de gemeente aangetroffen. Het document betreft locaties waar reguliere controles uitgevoerd moeten worden. Bij een van de personen stond ook vermeld dat de persoon ziek is.

Na een melding en vragen hierover van onze redactie is het voorval door de gemeente aangemerkt als datalek en gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een dag na de melding stond het overzicht nog op de website; enkele dagen later bleek de lijst van de website verwijderd.

Dergelijke onzorgvuldigheid is op de website van de gemeente eerder voorgekomen. Zo werden bijvoorbeeld (bedrijfs)namen genoemd in een verslag met klachten van inwoners en werden mails van raadsleden met daarin namen van inwoners integraal op de website gepubliceerd. Een andere situatie is dat er namen van ambtenaren op de gemeentesite worden vermeld in diverse documenten, waarvan de gemeente juist aan de media vraagt die namen vanwege privacy uit de te publiceren artikelen weg te laten.

De woordvoerder van het college (burgemeester en wethouders) laat in reactie op onze vragen weten: ''Wij hebben de publicatie aangemerkt als een datalek. Hiervan is melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het document is van de raadspagina verwijderd."

Alles bij de bron; Oisterwijknieuws


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha