Door een beveiligingslek bij cloudprovider Accellion zijn de gegevens van 1,6 miljoen inwoners van de Amerikaanse staat Washington gestolen. Eerder werden ook de centrale bank van Nieuw-Zeeland en de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) slachtoffer van de aanval.

Accellion biedt een oplossing voor het uitwisselen van bestanden. Een kwetsbaarheid in deze dienst maakte het eind december voor een aanvaller mogelijk om toegang te krijgen tot bestanden van klanten. Hoewel de aanval eind december plaatsvond werd de rekenkamer van de staat Washington vorige week pas door Accellion ingelicht dat het ook slachtoffer van de aanval was geworden.

De aanvaller kreeg daarbij toegang tot databestanden van lokale overheden en staatsinstanties, waaronder het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid van Washington. Het gaat dan onder andere om informatie over mensen die een werkloosheidscompensatie aanvroegen, zoals naam, socialsecuritynummer, rijbewijs- of staatsidentificatienummer, bankrekeningnummer en werkgever.

Accellion heeft in een verklaring laten weten dat de bestandsuitwisselingsdienst door een "geraffineerde aanval" is getroffen. Details waaruit blijkt dat het om een complexe aanval gaat zijn echter niet gegeven. 

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha