Er is recent veel aandacht voor encryptie en PGP techniek op het mobiele platform. Deze week pleitte de Britse regering dan ook, niet voor het eerst, voor een backdoor op versleutelde berichtenapps. Een backdoor ja, je versleutelt je berichten dus en geeft de sleutel aan de overheid. Een wijs man zei ooit: “De overheid toevertrouwen je privacy te beschermen is net zoiets als je luxaflex laten installeren door een gluurder”.

Anders dan in Groot Brittannië, waar ze gezien een aantal aanslagen nog een soort van reden hebben om zich druk te maken over afgeschermde informatie, loopt Nederland als telefoontap-kampioen ook voorop om vergaande maatregelen te treffen op dit gebied. Waar de Nederlandse overheid privacy van haar burgers al jaren structureel schendt heeft op 14 maart 2017 de rechter ook nog uitgesproken dat de AIVD vrolijk kan doorgaan met gegevens verstrekken aan de NSA. De informatie op uw mobiel, in uw broekzak, ligt dus al in Amerika.

Dankzij de mobiele telefoon in uw zak bent u volledig te volgen door onze inlichtingendiensten en overheid. Dat onze overheid en semi-overheid niet zo goed is in het beschermen van gegevens weten we, rampzalige voorbeelden als lekkende patientendossiers en Digids zijn uit niet lang vervlogen tijden. Ach, de Nederlandse burger is vergevingsgezind. Je hebt wél wat te verbergen, neem je privacy serieus en lees verder op CBsec

Alles bij de bron; PocketInfo


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha