Naar aanleiding van een datalek bij de vestiging Werkbedrijf Groningen verstuurt het UWV tot nader order geen bulkberichten meer. Een medewerker van het Werkbedrijf in Groningen had via Werk.nl aan cliënten een vacatureflits verzonden met een verkeerde bijlage. Daardoor ontvingen 473 geadresseerden een bericht in hun werkmap met gegevens van 11.062 klanten van UWV. 

Van de 473 geadresseerden hebben 26 geadresseerden het bericht in de werkmap geopend. Bij de overige geadresseerden heeft UWV het bericht voordat dit geopend is uit de werkmap verwijderd. Dit schrijft Lodewijk Asscher, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in zijn antwoord op de vragen die over het datalek zijn gesteld door de vaste commissie voor SZW. Voorts zijn de 26 geadresseerden die het bericht geopend hebben, gebeld om toe te lichten dat zij onterecht een bestand met persoonsgegevens van UWV-klanten hebben ontvangen. Er is hen verzocht dit bestand niet te gebruiken of verder te verspreiden. 

Het UWV heeft het bestand met persoonsgegevens nu dusdanig beveiligd en aangepast dat dit voor een buitenstaander niet meer te lezen is. Daarnaast wordt het bestand op een andere locatie opgeslagen, waardoor het niet meer onbedoeld meegestuurd kan worden. Deze werkwijze zal ook toegepast worden bij processen met andere bestanden met persoonsgegevens.

Alles bij de bron; Computable


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha