Senator Ron Wyden heeft een wetsvoorstel gepresenteerd waarin het verboden wordt voor de overheid om bedrijven te dwingen backdoors aan hun producten toe te voegen of de beveiliging op andere manieren te ondermijnen. 

"De snelle technologische ontwikkelingen van de afgelopen 20 jaar vormen een directere en persoonlijkere dreiging voor de rechten van elke Amerikaan dan de meeste mensen begrijpen", zo liet de democratische senator tijdens een speech op RightsCon in Silicon Valley weten (pdf). "Eeuwenlang werd individuele vrijheid door technologische beperkingen beschermd. Het in real-time verzamelen van persoonlijke informatie over de volledige bevolking van een land was onmogelijk. Tegenwoordig zijn die fysieke beperkingen nagenoeg verdwenen."

Wyden stelde ook dat het debat over dataveiligheid niet gaat over het kiezen tussen veiligheid of privacy. "Het gaat over het kiezen tussen minder of meer veiligheid. Mensen die vinden dat de overheid meer surveillancebevoegdheden moet hebben framen dit debat vaak als een keuze tussen privacy en veiligheid. Maar ze hebben het bij het verkeerde eind." De senator ziet het dan ook als zijn taak om het publiek te overtuigen dat als politici of de media deze boodschap verspreiden, dit niet klopt. "Het gaat juist om minder veiligheid tegenover meer veiligheid."

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha