Amnesty International vindt dat het versleutelen van gegevens toegestaan moet blijven. "Encryptie is een basisvoorwaarde voor privacy en de vrijheid van meningsuiting in dit digitale tijdperk." Rechtszaken van overheden tegen bedrijven die versleuteling gebruiken, vormen een bedreiging voor de mensenrechten overal ter wereld. Dat schrijft Amnesty International maandag in een nieuw rapport over encryptie...

...Volgens Amnesty is het verbieden van encryptie vergelijkbaar met het verbieden van enveloppen of gordijnen. "Het is als het wegnemen van een simpel middel om je privéleven privé te houden." "Het verzwakken van online privacy kan desastreuze gevolgen hebben voor vrije samenlevingen, vooral voor mensenrechtenactivisten en journalisten die onze leiders ter verantwoording roepen."

Amnesty roept overheden op online communicatiemiddelen te promoten en te beschermen. Op die manier kunnen mensen zichzelf beschermen tegen diefstal en spionage door andere landen, organisaties, bedrijven of andere mensen. De organisatie roept ook techbedrijven op gebruikers voldoende te beschermen met encryptie.

Alles bij de bron; NU


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha