Hoewel datalekken steeds vaker voor krantenkoppen zorgen, ontbreekt vaak informatie over hoe de aanvallers in eerste instantie bij de organisatie konden binnendringen. Dit blijkt uit het rapport The Economic Risk of Confidential Data on Mobile Devices in the Workplace

Het rapport is gebaseerd op een onderzoek uitgevoerd onder 588 leidinggevenden in IT en beveiliging werkzaam bij Global 2000 bedrijven en verkent het risico dat wordt geïntroduceerd door werknemers die steeds grotere hoeveelheden zakelijke gegevens via hun mobiele apparaten opvragen en identificeert de kosten die het gevolg zijn van een mobiel-gerelateerd datalek. Dit onderzoek laat zien dat mobiele apparaten een essentieel onderdeel van dergelijke aanvallen kunnen vormen.

Terwijl IT nog het mobiele risico probeert te bepalen, zorgen de mobiele apparaten van de werknemers nu al voor kostbare datalekken.

  • Tweederde (67 procent) van de ondervraagden zegt dat het zeker of waarschijnlijk is dat hun organisatie een datalek heeft gehad als gevolg van werknemers die hun mobiele apparaat gebruikten om toegang te verkrijgen tot de gevoelige en vertrouwelijke informatie van het bedrijf.
  • Gemiddeld drie procent van de mobiele apparaten van werknemers zijn besmet met malware, op ieder willekeurig moment in de tijd. In een gemiddeld Global 2000 bedrijf, gaat het dan om meer dan 1.700 besmette apparaten die iedere dag met het wereldwijde netwerk verbinden.
  • Een gemiddeld bedrijf geeft tot wel €14,7 miljoen per jaar, of €8,43 per geïnfecteerd apparaat uit, om malware-aanvallen te onderzoeken, beheersen en verhelpen.
  • De meerderheid van de dreigingen wordt echter niet aangepakt. In een gemiddeld bedrijf wordt slechts 26 procent van de apparaten onderzocht, wat betekent dat er op ieder moment meer dan 1.200 geïnfecteerd zijn, maar onopgemerkt blijven.
  • Als alle 1.700+ met malware geïnfecteerde apparaten zouden worden onderzocht en behandeld, dan kunnen de gemiddelde kosten voor een bedrijf oplopen tot wel €23,4 miljoen.

U kunt het volledige rapport hier downloaden. 

Alles bij de bron; ManagersOnLine


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha