Uit onderzoek van artsenfederatie KNMG blijkt vier op de tien artsen WhatsApp te gebruiken voor het werk. In de uitzending spreken twee artsen over het nut van WhatsApp tijdens hun werk. Ze delen foto’s, filmpjes en medische informatie met collega’s. Door het snel onderling uitwisselen van informatie wordt de zorg beter, vinden zij. 

Maar onomstreden is de gratis berichtendienst niet. WhatsApp geeft aan dat gebruik voor eigen risico is. De informatie komt op de Amerikaanse server van Mark Zuckerberg terecht, die eveneens eigenaar is van Facebook. Die laatste site ligt regelmatig onder vuur over hoe het met de privacy van gebruikers omgaat.

Voormalig chirurg Hans Flu ontwikkelt nu een veilige berichtenapp, speciaal voor artsen en verpleegkundigen. Deze gratis app wordt 24 mei gelanceerd en versleutelt de berichten. Ook komt de informatie niet op een server terecht. Daarnaast worden de foto’s van wonden en filmpjes van scans of operaties na een ingestelde tijd automatisch vernietigd. Het moet de kans verkleinen dat medische gegevens op straat komen te liggen of in verkeerde handen vallen.

Alles bij de bron; Skipr


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha