Apple heeft van de Amerikaanse rechter opdracht gekregen een mechanisme te maken om een iPhone af te luisteren. Apple zegt echter dat dat niet kan, vanwege de encryptie die het op iPhones toepast. Maar belangrijker, Apple wíl helemaal niet meewerken aan dat verzoek.

Apple zou een nieuwe versie van iOS moeten maken die het dan op de verdachte iPhone moest plaatsen, waardoor de FBI in de telefoon kan. Volgens Tim Cook is het met zo'n systeem mogelijk om theoretisch iedere iPhone te kraken. Als het systeem misbruikt wordt of in verkeerde handen valt kan dat grote problemen opleveren. Aanvankelijk weigerde Apple in stilte, maar inmiddels heeft Apple-topman Tim Cook een open brief geschreven waarin hij schrijft dat meewerken aan zo'n verzoek 'de veiligheid van gebruikers fundamenteel schaadt.

De harde schijf van een iPhone wordt nu standaard versleuteld en met een pincode beveiligd. Als je die pincode niet hebt, is het niet mogelijk om in de telefoon mee te kijken. Nou lijkt het alsof 4 (of inmiddels 6) cijfers geen heel uitgebreide beveiliging zijn, maar het tegendeel is waar. Het probleem voor de FBI is dat de pincode niet zomaar te brute-forcen is omdat na 10 mislukte pogingen de harde schijf wist. De FBI wil dan ook dat Apple een manier bouwt om dat brute-forcen toch mogelijk te maken.

Alles bij de bron; CompIdee


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha