Gebruikers met een iPhone of iPad die gesteld zijn op hun privacy, kunnen de spraakassistent Siri beter uitzetten als ze hem toch niet gebruiken. Experts van Trend Micro stellen namelijk dat iemand op een iPhone of iPad waarop Siri is geactiveerd, binnen 30 seconden achter de volledige naam, e-mail, telefoonnummer en een profielfoto kan komen. Het maakt daarbij niet uit of het toestel geblokkeerd is.

Door het commando ‘what is my name’ uit te spreken bijvoorbeeld, dreunt Siri de volledige naam van de eigenaar op. En zo zijn er nog een aantal opdrachten die Siri uitvoert, zelfs als de smartphone of tablet geblokkeerd is. Het is volgens Trend Micro een zwak punt van Siri waar gebruikers al langer over klagen en zijn niet alleen de privacy van de bezitter van de iPhone of iPad in het geding, maar ook de contacten van die persoon.

Apple laat in een reactie aan het beveiligingsbedrijf weten dat gebruikers Siri wel kunnen uitschakelen op het geblokkeerde scherm. Dit kan via het Instellingenmenu en dan via de optie ‘Touch ID & wachtwoord’ en vervolgens ‘Siri’. Daar kan de persoonlijke assistant worden uitgeschakeld.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha