Eddy Willems van anti-virusbedrijf G Data wijst op berichten in fora voor cybercriminelen waar de slaapstand bewust wordt genoemd. "In hibernation mode schakel je je laptop niet meer uit." Toch speelt het probleem niet alleen bij laptops, ook computers zouden niet meer worden uitgeschakeld. "Het begint het laatste jaar meer en meer op te komen. Gebruikers die een beetje ala Apple en iPad, in feite ervoor kiezen hun computer niet uit te schakelen, maar die liever laten hibernaten." 

Consumenten zouden niet meer willen wachten op het opstarten van de computer. "Hierdoor kiest de gebruiker ervoor om de installatie van een aantal updates uit te stellen, zonder dat men daar eigenlijk echt bij stilstaat." Bij sommige bedrijven worden computers bewust niet herstart, waardoor ze soms maanden lang de installatie van belangrijke updates niet kunnen afronden.

En bij dit update uitstelgedrag houden aanvallers rekening. Willems kan begrijpen dat sommige mensen hun computer een of twee dagen laten aanstaan, maar een week is al teveel van het goede. "De computer wordt te weinig uitgeschakeld. Zodra een update wordt aangeboden, moeten mensen dat niet uitstellen maar installeren, dat is mijn boodschap aan de man in de straat."

Alles bij de bron; security 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha