Een klusjesman die ervan werd verdacht bandbreedte af te tappen is niet veroordeeld omdat dataverkeer volgens de rechtbank in Amsterdam geen goed is en daarom niet gestolen kan worden.
 
Deze uitspraak staat haaks op het vonnis van de rechtbank in Leeuwarden, die twee tieners veroordeelde wegens diefstal van virtuele goederen uit een Runescape-acount.

Lees het orginele artikel in deze nieuwsfeed op het weblog 'digitale zaken' van Marie José Klaver bij NRC Handelsblad

Een klusjesman router.jpgdie ervan werd verdacht bandbreedte af te tappen is niet veroordeeld omdat dataverkeer volgens de rechtbank in Amsterdam geen goed is en daarom niet gestolen kan worden. Deze uitspraak staat haaks op het vonnis van de rechtbank in Leeuwarden, die twee tieners veroordeelde wegens diefstal van virtuele goederen uit een Runescape-acount.

Jurist Anton Ekker van advocatenkantoor Solv wijst erop dat er een belangrijk verschil is tussen de twee zaken. Bij de Amsterdamse zaak was de eigenaar van de afgetapte breedbandverbinding de macht over de bandbreedte niet krijg. Bij de Friese zaak was dat wel het geval.

Het slachtoffer moest zijn digitale masker en amulet onder dwang overdragen aan de daders en kon er zelf niet meer over beschikken.

(Foto van Blake Patterson)

Lees verder...
Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha