Password spraying is een techniek waarbij een aanvaller veelgebruikte wachtwoorden probeert om op een account in te loggen. Om detectie te voorkomen gebruikt een aanvaller eerst één wachtwoord tegen een groot aantal accounts, voordat er een tweede wachtwoord wordt gebruikt. Door deze techniek voorkomt de aanvaller dat een account wordt geblokkeerd en de aanval wordt opgemerkt.

Bij de waargenomen aanvallen waren tientallen tot honderden Office 365-accounts van een organisatie het doelwit en werden gemiddeld tussen de honderdvijftig en duizend unieke Tor-servers gebruikt. Verder stelt Microsoft dat de aanvallers met name tussen zondag en donderdag van half acht 's ochtends tot half negen 's avonds actief waren.

Meer dan 250 defensiebedrijven, havens in de Perzische Golf en maritieme transportbedrijven zijn het doelwit van password spraying geworden, zo stelt Microsoft. Volgens het techbedrijf waren defensiebedrijven het doelwit die de Verenigde Staten, Israël en Europese landen van militaire radars, dronetechnologie en satellietsystemen voorzien. Ook aanbieders van geografische informatiesystemen, havens in de Perzische Golf en maritieme transportbedrijven met een focus op het Midden-Oosten waren het doelwit.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha