Google heeft afgelopen woensdag zo'n 14.000 Gmail-gebruikers gewaarschuwd voor een gerichte phishingaanval die door de Russische overheid zou zijn uitgevoerd. Volgens Shane Huntley, hoofd van Googles Threat Analysis Group, waren de phishingmails verstuurd door een groep aanvallers die bekendstaat als "APT28" en "Fancy Bear", zo laat hij tegenover Vice Magazine weten.

Huntley benadrukt dat de waarschuwingen alleen laten weten dat de gebruiker een doelwit was, niet dat het account is gecompromitteerd. "Als we je waarschuwen is er een grote kans dat we de e-mail blokkeerden", aldus Huntley....

...APT28 wordt voor een groot aantal aanvallen tegen overheden, bedrijven en personen verantwoordelijk gehouden. Verschillende ministeries van Buitenlandse Zaken, een Amerikaanse defensieorganisatie, de Turkse overheid, een NAVO-lid, Linuxgebruikers, de Duitse politieke partij CDUSanoma, de Franse televisiezender TV5, de internationale atletiekbond IAAFMH17-onderzoekers van het onderzoekscollectief Bellingcat, de democratische topman John PodestaEuropese hotels, het campagneteam van de Franse president Macron en vredesbeweging Pax zijn door de groep aangevallen.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha