Onder de zeker 18.000 bedrijven die zijn geraakt door de geruchtmakende hack van SolarWinds' beheersoftware bevindt zich ook Autodesk. De bekende maker van CAD/CAM-software heeft een gecompromitteerde server ontdekt nadat de backdoor in beheerpakket Orion publiekelijk bekend is geworden.

Autodesk brengt dit stilletjes naar buiten in financiële documenten. Het gaat om de kwartaalresultaten die het heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC (Securities and Exchange Commission). 

"Hackers hebben onze systemen, aanbod, diensten, en applicaties geregeld op de korrel genomen, en we verwachten dat ze dat blijven doen in de toekomst", schrijft Autodesk in het kwartaaldocument

Na de mededeling dat het risico van een security-incident is toegenomen door grote aantallen aanvallen, die ook nog eens steeds intenser en geavanceerder zijn, noemt Autodesk de onthulling in december 2020 van de SolarWinds-aanval. Het is vooralsnog niet bekend wat precies de meerdere incidenten zijn die Autodesk daar noemt met betrekking tot die ene server met de beheersoftware van het gehackte SolarWinds. 

Vervolgens gaat de inhoud van de financiële documenten weer over op de vele theoretische gevaren die er zijn op het gebied van IT-security en hoe die de bedrijfsresultaten van Autodesk zou kunnen raken.

Alles bij de bron; AGConnect


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha