Een Israëlisch bedrijf genaamd Candiru levert spyware en zeroday-exploits waarmee klanten aanvallen kunnen uitvoeren tegen doelwitten, zoals politici, activisten en journalisten, zo stellen Microsoft en Citizen Lab, onderdeel van de universiteit van Toronto, dat onderzoek doet naar het gebruik van politieke macht in cyberspace.

Volgens Microsoft zijn de malware en exploits van Candiru gebruikt om meer dan honderd slachtoffers wereldwijd te infecteren. Ongeveer de helft van de slachtoffers bevindt zich in Palestina. De overige slachtoffers werden in Israël, Iran, Libanon, Jemen, Catalonië, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Armenië en Singapore aangetroffen.

Het gaat onder andere om politici, mensenrechtenactivisten, journalisten, academici, ambassadepersoneel en politieke dissidenten. Citizen Lab laat weten dat Candiru voor de spyware-infrastructuur meer dan 750 domeinen gebruikt. Ook heeft het bedrijf domeinnamen geregistreerd die lijken op die van Amnesty International, Black Lives Matter, de Wereldgezondheidsorganisatie en nieuwsorganisaties.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha