Persoonlijke gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers zijn gestolen en online gelekt op een hackersforum. De hackers konden telefoonnummers, volledige namen, locatiegegevens, emailadressen en andere persoonsinformatie buitmaken. 

De data die online zijn gezet, bevatten gegevens van meer dan 533 miljoen Facebookgebruikers uit 106 landen, waaronder 32 miljoen uit de VS, 11 miljoen uit het Verenigd Koninkrijk en 6 miljoen uit India, schrijft Business Insider. De website voerde bij een steekproef ook controles uit op de juistheid van de data en waarschuwt dat de gegevens waardevolle informatie kunnen opleveren voor cybercriminelen of oplichters.

Het vermoeden is dat ook de gegevens van meer dan 6 miljoen Nederlanders zijn gelekt.

Volgens Alon Gal, een van de oprichters van het in cybercrime gespecialiseerde Hudson Rock, die het lekken van de informatie vandaag ontdekte ‘adverteerde’ iemand op het hackersforum al in januari met een automatische zoekmachine die de telefoonnummers van honderden Facebookgebruikers kon leveren. Die persoon vroeg daar toen nog geld voor, maar vandaag lijken de gegevens voor niks op het forum te zijn gedumpt.

Alles bij de bron; AD


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha